Mozer Dental fogorvos Siófok
Mozer Dental fogorvos Siófok

 3D CT Háromdimenziós Digitális Röntgen készítés! 20.000 Ft

IDŐPONTKÉRÉS: +36 30 71 80 787

Az árlistában változás történt! Megértésüket köszönjük!

A készenléti ügyelet SZÜNETEL!

IDŐPONTKÉRÉS: +36 30 71 80 787

 

Implantálás

implantatum

Az implantátum a természetes foggyökeret helyettesíti, melye(ke)t az elveszített fog vagy fogak helyére ültetnek be. Az anyaga legtöbb esetben titán ötvözet, bioinert,vagyis az emberi test teljes métrékben elfogadja, és a biológiai, kémiai, fizikai tulajdonságoknak köszönhetően a csontba integrálódik.

 

 

Mikor ajánlott az implantátum?

Egy-egy fog pótlása esetén:
Így megoldható az a probléma, hogy a szomszédos egészséges fogakat nem kell lecsiszolni, és nem szükséges ilyen esetekben hidat készíteni.
Több fog hiánya esetén:
Az implantátum lehetőséget nyújt rögzített pótlás készítésére, olyan esetekben is, amikor a rágófogak elvesztése miatt csak részleges kivehető fogpótlás készítése lenne indokolt. Implantátumok alkalmazásával az ilyen esetekben egy rögzített híd készíthető.
Teljes foghiány estén:
Ilyen esetekben vagy annyi implantátumot kell beültetni amennyi elbír egy rögzített pótlást, hidat
vagy kevesebbet és akkor implantátumokon elhorgonyzott kivehető pótlást készítünk.Ebben az esetben általában szintén teljes kivehető fogpótlásról van szó, de mégis fontos tudni, hogy teljesen más életminőséget biztosít, mint a hagyományos fogsorok. A protézis az implantátumokkal történt rögzítésnek köszönhetően viselés közben teljesen fix, stabil és nem mozdul el. Nem szükséges protézisragasztót használni, e nélkül is kiválóan lehet harapni, vagy rágni vele. Mindössze a tisztítás végett szükséges kivenni a szájból.

Milyen rendszert használunk?

Hexacone kétfázisú implantátum rendszer:
A csontba ültetés után általában 3-6 hónap gyógyulási idő múlva terhelhető.

IMTEC-MDI mini implantátum:
Közvetlenül a beavatkozás után már részlegesen, 8 hét múlva pedig teljesen terhelhető a fog(ak).
Ha van már egy megfelelően szép, de nem jól működő fogsora, azt úgy rögzítjük, hogy nem kell fogatlanul maradnia egyetlen napra sem.
Az eljárás lényege, hogy az állcsontba mini titán csavarokat (2,2 mm és 3mm átmérőjü) rögzítünk, ennek ellendarabját pedig a már meglévő fogsorba ragasztjuk egy ülés során.
Olyan pácienseknek ajánlható,

  • aki nem viseli el a hagyományos beültetési operációt,
  • akinek az állcsontja nem elég vastag, nem bírja el a nagyobb implantátummal járó megterhelést,

KOS, BCS egyfázisú azonnal terhelhető, sofort implantátumok:

  • Megfelelő csontkínálat esetén, egy fog eltávolítását követően akár azonnal beültethető implantátum.
  • Kedvező feltételek esetén,a frissen beültetett implantátum rögtön terhelhető is.
  • Ez a módszer segíthet megelőzni a fog elvesztése utáni kedvezőtlen csontlebontódási folyamatokat, valamint a szomszédos fogak hiány felé dőlését.
  • A hosszan tartó, sokszor kétes kimenetelű, költséges csontpótlások, arcüregemelések elkerülhetőek.

Az implantáció napján ideiglenes, azt követő 5 napon belül végleges rögzített pótlást tudunk biztosítani.

Az implantálást követően nem kell megvárni a hosszadalmas (3-6 hónapos) gyógyulási időt, a fogtechnikus által készített új fogak 4-6 nap után a szájba helyezve rögzíthetőek. Ez idő alatt sem maradnak fog nélkül, hiszen a beültetés napján az esetek többségében egy ideiglenes pótlást kapnak, mellyel már aznap enni, beszélni tudnak.

Aki tehát attól tartott, hogy ha “rászánja” magát fogai rendbe hozására azzal több napi vagy heti betegszabadságra vagy hosszas fájdalomra számíthat, most megnyugodhat. Sok esetben a beavatkozás minimálinvazívan, tehát lebenyképzés, feltárás nélkül is megoldható.Egy nagyobb pótlás esetében – 4 vagy több tagú illetve körhidak, azaz teljes pótlás – még az sem akadály, ha egy vagy több, protetikailag nem ellátható azaz nem megmenthető fog akadályozná az implantációt. Speciális implantátumaink (Dr. Ihde Dental – BCS)közvetlenül a foghúzás után behelyezhetőek és más implantátumokkal (Dr. Ihde Dental – KOS, KOS micro, KOS plus) vagy arra alkalmas fogakkal összeblokkolhatóak. Ez egy olyan stabil konstrukciót eredményez, melyet professzionálisan képzett orvosaink teljes biztonsággal magas esztétikai követelmények mellett is azonnal meg tudnak terhelni. A Dr. Ihde Dental több mint 50 éves tapasztalata és páciensorientált tevékenysége eredményeképpen ma már a páciensek 99%-ának ajánlhatunk a műtét napjától ideiglenes, majd az azt követő 3-6 napon belül végleges rögzített pótlást.

A műtétet követően azonnal megtörténik a lenyomatvétel, a páciens az ezt követő második napon már vázpróbára, a műtétet követő 3-4. napon pedig a végleges vagy hosszú távú ideiglenes (6 hónap) pótlás beragasztására érkezik a rendelőbe.

Alapvetően az implantátumokat a protetikai felépítmény (pl. híd) stabilizálja. A sikeres implantálás záloga a csontállomány és a rágóerők ismerete illetve a minél előbbi (lehetőleg 72-96 órán belüli) protetikai ellátás.

Általánosságban elmondható az implantációs pótlásokról, hogy nem csak jobb rágóképességet és szebb megjelenést biztosítanak, hanem összességében javítják a páciensek életminőségét, magabiztosságot és jobb közérzetet garantálnak.

Ki nem kaphat implantátumot?

Gyermekek nem kaphatnak 18 év alatt, mivel még fejlődésben vannak és az állcsontjaik is növekednek. Felnőtteknél súlyos betegségek kontraindikálhatják az implantációt, ilyen például a súlyos szívbetegség, kezeletlen cukorbetegség és számos csontbetegség is.
Implantáláskor különösen nagy jelentősége van az alapos fog-, és szájápolásnak az implantátum hosszú élettartama érdekében. A nem megfelelő szájápolás ugyanis előbb vagy utóbb az implantátumok elvesztéséhez vezet.