Mozer Dental fogorvos Siófok
Mozer Dental fogorvos Siófok

 3D CT Háromdimenziós Digitális Röntgen készítés! 20.000 Ft

IDŐPONTKÉRÉS: +36 30 71 80 787

Az árlistában változás történt! Megértésüket köszönjük!

A készenléti ügyelet SZÜNETEL!

IDŐPONTKÉRÉS: +36 30 71 80 787

 

Gépi gyökérkezelés

Gépi gyökérkezelésGyökérkezelésre akkor kerül sor, ha olyan mély a szuvasodás, hogy a gyökércsatorna befertőződik, a fogbél begyullad, majd idővel elhal. Ez hirtelen fellépő erős fájdalommal vagy fokozott hideg-meleg érzékenységgel jár. Később az elhalt fog ráharapásra erősen érzékennyé válik.

A gyökérkezelés során a fog koronai részét kitisztítjuk, majd a foggyökérben lévő gyökércsatornákat keressük meg.


Különösen a vékony vagy görbe gyökércsatornák esetén tehet jó szolgálatot a gépi gyökértágítás. Ennek segítségével a hagyományos kézi eszközökkel nehezen vagy egyáltalán nem kezelhető csatornák is elérhetők és tisztíthatók.

Erősen fertőzőtt fog esetén a csatornákat fertőtlenítő gyógyszerrel zárjuk le. Ez többszöri kezelést is jelenthet, a fog állapotától függően. Csak ez után kerülhet sor a csatornák végleges lezárására, a gyökértömésre.

A gyökértömésnél a gyökércsatornákat hermetikuson zárjuk paszta és szilárd rudak segítségével. A tökéletesebb zárás és az aprócska mellékcsatornák feltöltése elősegíthető ha ezen rudakat kályhában (Thermaprep®plus) felmelegítjük, folyékonnyá tesszük, és az apróbb csatornákba is bepréselve hagyjuk kihűlni, újra megszilárdulni.

A gyökértömés után kerül sor a fog végleges ellátására, attól függően, hogy mennyire károsodott a fog koronai része történhet töméssel, betéttel, koronával.