Mozer Dental fogorvos Siófok
Mozer Dental fogorvos Siófok

 3D CT Háromdimenziós Digitális Röntgen készítés! 20.000 Ft

IDŐPONTKÉRÉS: +36 30 71 80 787

Az árlistában változás történt! Megértésüket köszönjük!

A készenléti ügyelet SZÜNETEL!

IDŐPONTKÉRÉS: +36 30 71 80 787

 

Esztétikai fogászat

A különleges 37,5 hydrogénperoxid formulának köszönhetően jelentősen lecsökken a kezelési idő!

A teljes kezelés kevesebb, mint 60 percet vesz igénybe. A lecsökkentett kezelési idő növeli a páciens komfortérzetét.

Maximális kényelem:

A természetes PH értéke a Pola Office+ -nak biztosítja a maximális komfortot a kezelés alatt és után egyaránt. A lerövidült kezelési idő a páciens számára kevesebb kellemetlenséget és érzékenységet okoz.

Beépített érzékenységcsökkentő:

Nem szükséges külön érzékenységcsökkentő. A Pola Office+ potassium nitrátot tartalmaz, melynek köszönhetően nincs utólagos érzékenység. A kulcsfontosságú potassium nitrát blokkolja az idegvégződéseknél kialakuló impulzusokat, amelyek érzékenységet okozzák.

A “fogvilágosítás”:

FogfehérítésA fogfehérítés pontosabban “fogvilágosítás” olyan kémiai eljárás, mely a fogak mikroszkópos repedéseiből fehérítő gél bevitelével a színeződéseket kioldja. Nem károsítja a zománcot és visszaadja a fogak eredeti színét.
A fogak színének változását a következők okozhatják: kávé, tea, vörös bor, festékanyagot tartalmazó zöldségek, gyümölcsök, ételfesték tartalmú ételek italok, gyógyszerártalmak, valamint a fogak szerkezetének megváltozása az élet előrehaladtával.
Hangsúlyoznunk kell, hogy a fogfehérítő eljárás csak természetes fogakon alkalmazható, gondos orvosi mérlegelés eredményeként. A beavatkozás után 2-3, esetenként ettől több színárnyalattal lesznek világosabbak a fogak.

FOGFEHÉRÍTÉSI MÓDSZEREK:

Otthoni fogfehérítés:

A fogorvos által készített lenyomat alapján készülő fogfehérítő sínbe, legtöbb esetben éjszakára behelyezett anyaggal végzett kezelés. Általában 10-16 %-os karbamid-peroxid gél használatos. A sínt minimum egymást követő 5 napon kell használni. Hatása elég jó, meggyőző eredményt ad. Hátránya viszont, hogy elhúzódó átmeneti érzékenységet eredményez, orvosilag kontrollálatlan, és viszonylag sokáig tart.

Rendelőben történő fogfehérítés – fényaktivációs fogfehérítés:

Rendelői körülmények között, professzionális módszerrel történik. Az általunk alkalmazott Pola Office+ háromszor nyolc percnyi kezelés alatt hozza meg a kívánt eredményt, tehát egy ülésben, azonnali fogfehéredést érünk el.

A fogászati kezelésektől tartó, félő pácienseknek fontos tudni, hogy a fogfehérítés egy kifejezetten esztétikai kezelés, és nem fogorvosi beavatkozás. Félelemre tehát már csak ezért sincs semmi ok.

A módszer nagy előnye a több ülésben végrehajtott rendelői fehérítésekkel és a két hétig tartó otthoni fehérítési eljárásokkal szemben, hogy a kezelést követően csak 2-3 napig kell kerülni a tilalmi listán szereplő élelmiszerek fogyasztását. Az eredmény tartóssága körülbelül 1-2 évre tehető, ez az idő a páciens táplálkozási szokásainak, életmódjának valamint szájhigiénéjének eredményeként lerövidülhet. Optimálisnak tartjuk az utógondozási időszakban a rendelői szájhigiénés kezelések után néhányszor végrehajtott kiegészítő otthoni fehérítést. Miután a fogfehérítés korrekt, már szanált, azaz szuvasodásmentes saját fogállományon lehetséges, rögtön egy paradox helyzet áll elő: a tömések és a később elkészítendő fogpótlások színét a már kielégítően végrehajtott fogfehérítés színeredménye adja, viszont a szájban levő szuvas folyamatok kizárják az azonnali fehérítő beavatkozást.

A fényaktivációs fogfehérítés menete:

  1. Meghatározzuk a kiindulási fogszínt az ún. fogszínkulcs segítségével, amelynek segítségével megjósolható a későbbi eredmény is. Ez körülbelül 2-3 színárnyalatnyi világosodást is jelenthet.
  2. Egy szájterpeszt helyezünk a páciens szájába, amely a fogfehérítéshez megfelelő helyzetben tartja a fogazatot és az ajkakat.
  3. Az ínyt egy védő műanyag-réteggel fedjük, az ajkakat krémmel kenjük be.
  4. A Pola Office+ fehérítő anyaggal bevonjuk a fogak felszínét és 8 percig aRadii Plus Full Arch Bleaching LED fogfehérítő készülék speciális fényével világítjuk meg.
  5. A fogfehérítő anyagot egy elszívó készülék segítségével eltávolítjuk a fogakról.
  6. Ezt követően még kétszer megismételjük az eljárást.
  7. A harmadik világítás után lemossuk a fogakat majd fluorid lakkal vonjuk be. Ezzel csökkentjük a kezelés utáni érzékenységet és ellenállóbbá tesszük a fogazatot.

FOGFEHÉRÍTÉS – A GYÖNYÖRŰ MOSOLYÉRT

A fogfehérítés napjaink fogászatának leglátványosabb rutin beavatkozása. Kimagasló esztétikai eredmény, gyors, fájdalommentes kezeléssel. Röviden így jellemezhetjük ezt a fogkozmetikai eljárást, mely a mai napig nem terjedt el a hazai rendelőkben, ahogyan azt az igények alapján várhattuk volna.
Sokan attól félnek, hogy fogaik zománcszerkezete meggyengül, utófájdalmakra számíthatnak és a kezelés nem lesz tartós. Ezeket a kételyeket szeretnénk eloszlatni, rávilágítva azokra a legfontosabb kérdésekre, melyek a fogfehérítés kapcsán merülnek fel.
Manapság különböző fehérítő rendszerek arzenáljából választhatunk. A fogazat állapota alapján döntjük el, hogy fehérítési módot tartjuk a legcélszerűbbnek. Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az orvosi felügyelet nélküli fehérítés, – önállóan vásárolt fogfehérítő anyag használatával – többet árt a fogaknak, mint azt gondolnánk. Súlyos ínyfekélyek, ínyfelmaródások, nem várt utófájdalmak léphetnek fel, károsodhat a fogak zománc-struktúrája, és könnyen visszasötétedhetnek a fogak.
Sikerélmény csak akkor érhető el, ha ezeket a mélyebb karieszes területeket kezeljük és a fehérítés végén átfestjük őket. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy csak jó szájhigiéné mellett lehet fehéríteni. Az ínyvérzés a vérfestékanyagának fogra kerülése miatt nem kecsegtethet sikerrel. A tökéletes mosoly megteremtésének egyik, de korántsem egyetlen feltétele a fogfehérítés. Minden olyan esetben amikor a páciens kopott, agyontömött és erősen foltos fogakkal rendelkezik, vagy nagy nyaki kopásai vannak, egyéb esztétikai fogászati beavatkozásra is sort kell keríteni. A fogfehérítés ellenjavallatai viszonylag szűk listán szerepelnek: Terhesség, szoptatás, hatóanyaggal szembeni túl érzékenység, fogszabályzóval ellátott fogak. 17 éves kor alatt sem ajánljuk.