Mozer Dental fogorvos Siófok
Mozer Dental fogorvos Siófok

 3D CT Háromdimenziós Digitális Röntgen készítés! 20.000 Ft

IDŐPONTKÉRÉS: +36 30 71 80 787

Az árlistában változás történt! Megértésüket köszönjük!

A készenléti ügyelet SZÜNETEL!

IDŐPONTKÉRÉS: +36 30 71 80 787

 

Fémkerámia

Fémkerámia korona, hídpótlás

Koronát alkalmazunk abban az esetben, ha a fog nagymértékben roncsolódott, de az is előfordul, hogy esztétikai okok miatt készíttet valaki koronákat, ha nem elégedett fogai színével, esetleg formájával.
Egy jól elkészített, minőségi és precíz korona, akár 10-15 évig is tartó esztétikus megjelenést eredményez viselőjének.
Koronát és hidat különféle anyagokból készíthetünk.

Fémkerámia pótlások:

Alapja az orvosi felhasználásra alkalmas kobalt-króm bázisú fémötvözet, amely a pótlás szilárdságát biztosítja. Erre a fémvázra, fogászati felhasználásra alkalmas kerámiát, köznapi nyelvén porcelánt égetnek, amely megegyezik a szájban lévő, természetes fogak színével, formájával.
A fogpótlás a fém váz révén kellően erős, strapabíró, a porcelán leplezés révén szép.
Azonban a fém alap miatt, a műfogak színének pontos hasonlósága a szomszédos természetes fogakhoz, nem mindig valósítható meg tökéletesen. Ritkán előfordul a kerámia leválása a fémvázról.
Jelenleg Magyarországon a leggyakrabban alkalmazott fogpótlás típus.
A hídpótlás feltétele a foghiányt határoló, szilárdan ülő, pillérfogak jelenléte.
A korona, híd készítése a fogak előkészítésével, lecsiszolásával kezdődik. Ezt rendszerint helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen történik. A következő fázis a lenyomat és a harapás vétel. Gumi elasztikus anyag segítségével a fogcsonkokat lemintázzuk, majd az állcsontok, a szemben lévő fogak egymáshoz való viszonyát viaszharapás segítségével rögzítjük. A lecsiszolt fogakra ebben az ülésben ideiglenes koronákat, hidat készítünk.
Fémérzékenység, és nagyon igényes pótlások esetén a korona, híd váza nemesfémből is készíthető. Ilyen esetekben ma már inkább a cirkon-kerámia anyagú pótlás a megoldás.

Aranykerámia pótlások:

A fogpótlás vázát speciális arany ötvözetből készül. Elkészítése a fogorvos és a fogtechnikus részéről nagy pontosságot, így kiemelt figyelmet igényel.

Az arany kiválóan önthető, ezért rendkívül pontosan illeszkedő fogpótlás típus, megfelelő ragasztó alkalmazásával így szinte megbonthatatlan széli záródás alakítható ki a fog és a fogpótlás között.
A felhasznált arany természetes baktériumölő, fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik. Allergiát gyakorlatilag nem okoz, szövetbarát, ezeknek köszönhetően az ilyen fogpótlás kihordási ideje a leghosszabb, megfelelő szájhigiénia esetén rendkívül hosszú élettartamú.